Prostreno.cz

Kokosky s čokoládou

Vláčné , měkké kokosky zdobené čokoládou .

14.11.2022 sun
45min

25min příprava

20min vaření

995 kJ / 237 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Množství kokosu je závislé na kvalitě kokosu a ostatních surovin .
  2. Z bílků ušlehejte měkký, řídký sníh.
  3. Misku se sněhem postavte do vodní lázně nad páru, miska by se neměla dotýkat hladiny jemně vroucí vody , důležité je, aby se voda pohybovala těsně pod bodem varu .
  4. Postupně do sněhu metličkou zašlehejte cukr.
  5. Dál pokračujte ve šlehání nad párou, až hmotu zahřejete tak, že bude příjemně horká, pokud do ní ponoříte prst , nenechte bílky horkem srazit, stále míchejte . Bude to trvat 3-5 minut.
  6. „Uvařenou“ sněhovou hmotu vyndejte z vodní lázně a nechte postupně zchladnout, občas hmotu prošlehejte.
  7. Do vařeného vychladlého sněhu jemně zašlehejte kokos. Nesmí ho být příliš, aby se hmota nezačala drolit a nebyla příliš hrubá a suchá.
  8. Troubu předehřejte na 140 ° C a plechy vyložte papírem na pečení.
  9. Lžičkou vykrajujte malé hromádky a ty pokládejte v řadách na plech.
  10. V předehřáté troubě pečte 15-20 minut do jemného zrůžovění na povrchu.
  11. Nechte zchladnout na plechu.
  12. Kokosky potřebují pár dní na rozležení . Poté kokosky ozdobte čokoládovou polevou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,00 g
  • Sacharidy:

    294,03 g
    • Cukry:

      269,70 g
  • Tuky:

    95,22 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

1105 kcal
138

minut jízdy na kole

105

minut běhu

329

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kokosky s čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba