Prostreno.cz

Vinné cukroví

Patří mezi nejjednodušší recepty na cukroví, co známe.

26.11.2022 lanvin
1h a 15min

60min příprava

15min vaření

1798 kJ / 429 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Plechy vyložte pečícím papírem .
  2. Tuk dejte do misky .
  3. Přisypte prosetou mouku a přidejte víno .Vypracujte hladké těsto.
  4. Těsto nechte odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
  5. Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte z něho například tvar hvězdičky , ale můžete i jiné oblíbené tvary.
  6. Těsto si nevyválejte příliš tenké, ideální je tloušťka okolo 4 mm. Bude se vám s ním lépe pracovat a navíc se cukroví v troubě pěkně nafoukne.
  7. Vykrojené cukroví pokládejte na připravené plechy.
  8. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 8–12 minut, než začne zlátnout. Při pečení ho raději hlídejte , aby se nepřipálilo.
  9. Mezi tím si připravte směs moučkového a vanilkového cukru na obalení.
  10. Upečené cukroví ještě horké potřete rumem a nechte ho vychladnout.
  11. Vychladlé cukroví opatrně nasypte do směsi moučkového a vanilkového cukru a ve směsi ho obalte . (Kdyby jste cukroví obalili v cukru ještě mokré, zbytečně by se na něho nalepily vrstvy cukrové směsi.)

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,85 g
  • Sacharidy:

    588,75 g
    • Cukry:

      396,00 g
  • Tuky:

    202,66 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

2256 kcal
282

minut jízdy na kole

214

minut běhu

673

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Hera

720 kcal / 100g
B0,5 g
S0,5 g
T80 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vinné cukroví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba