Prostreno.cz

Cibulová omáčka k pečenému masu

Rychlá , chutná omáčka , kterou můžete podávat nejen k pečenému masu .

13.12.2022 lentilka
35min

15min příprava

20min vaření

221 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku na rozpuštěném másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mouku a míchejte 2-3 minuty.
  3. Za stálého míchání – pomocí metličky vmíchejte vývar .
  4. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí .
  5. Dochuťte sójovou omáčkou, droždím Tebi , česnekovou solí , pepřem a vařte ještě přibližně minutu .

TIP:

Kvasnice Tebi jsou přírodním zdrojem celého spektra vitamínu B a po staletí se užívají na podporu celkové vitality člověka. Tebi jsou sušené neaktivní kvasnice. Můžeme je znát pod názvem lahůdkové nebo francouzské droždí. Prodávají se ve formě zlatohnědých vloček, příjemné chuti a vůně. Koupit je můžeme v prodejnách zdravé výživy i v některých supermarketech.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,84 g
  • Sacharidy:

    78,10 g
    • Cukry:

      0,49 g
  • Tuky:

    30,32 g
  • Vláknina:

    1,90 g

Aktivita pro spálení:

101 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

sójová omáčka

53 kcal / 100g
B8 g
S4 g
T0 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cibulová omáčka k pečenému masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba