Prostreno.cz

Karbanátky s pohankou

Pohanka je tradiční bezlepková plodina, která tělu dodává důležitý vitamin P (rutin), jenž nám chrání cévy, a zároveň je zdrojem vlákniny.

16.01.2023 lanvin
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

442 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pohanku nejdříve pořádně propláchněte pod studenou tekoucí vodou, abyste odstranili nechtěný prach a nečistoty.
  2. Pohanku dejte vařit do 350 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, poté nechte dalších 20 minut pod pokličkou dojít. Pohanku nechte zcela vychladnout.
  3. V pánvi na 2 lžících rozehřátého másla poduste 5 minut za stálého míchání špenát.
  4. Do misky dejte maso ,přidejte vychladlou pohanku ,vychladlý špenát ,smetanu , rozšlehané vejce ,prolisovaný česnek a bramborový škrob.
  5. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  6. Ze směsi tvarujte karbanátky , které vložte do 300 ml vývaru a duste je zvolna 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,96 g
  • Sacharidy:

    218,86 g
    • Cukry:

      5,40 g
  • Tuky:

    64,71 g
  • Vláknina:

    24,12 g

Aktivita pro spálení:

242 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Pohanková mouka

335 kcal / 100g
B12 g
S70 g
T3 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

Baby špenát

26,6 kcal / 100g
B2,85 g
S2,41 g
T0,62 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s pohankou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba