Prostreno.cz

Králík na červeném víně

Červené víno, černé olivy, žampiony … a lehké , dietní bílé maso: králík.

19.01.2023 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

805 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V kastrolu, nebo velkém rendlíku rozehřejte olej , přidejte porce králíka a opečte ho ze všech stran.
  2. Maso osolte , přidejte nakrájenou cibuli, olivy a česnek .
  3. Zalijte červeným vínem a za občasného otočení masa , nechte víno zčásti odpařit.
  4. Přidejte rajčata se šťávou, tymián a bobkový list , přikryjte a duste doměkka. Během dušení maso 2x - 3x otočte .
  5. Ke konci dušení přidejte nakrájené houby.
  6. Stáhněte z plotny a ve výpeku nechte rozpustit vychlazené , nakrájené máslo. Máslo omáčku zjemní a zároveň lehce zahustí .
  7. Před podáváním posypte maso petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,58 g
  • Sacharidy:

    25,49 g
    • Cukry:

      3,88 g
  • Tuky:

    158,05 g
  • Vláknina:

    7,51 g

Aktivita pro spálení:

292 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba