Prostreno.cz

Telecí kýta na víně

Jemné telecí maso dušené s vínem Marsala .

28.02.2023 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

803 kJ / 191 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce naklepejte ,osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi nechte rozehřát máslo a olej .
  3. Přidejte telecí plátky a z obou stran je opečte.
  4. K masu přidejte víno , posypte tymiánem a přikryté duste doměkka.
  5. Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho k masu . Duste odkryté 10 minut , občas promíchejte. Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte trochu vody .
  6. Maso můžete ozdobit čerstvým tymiánem .

TIP:

Náhražka Marsaly : sherry, vermut


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,75 g
  • Sacharidy:

    121,98 g
    • Cukry:

      1,19 g
  • Tuky:

    41,28 g
  • Vláknina:

    12,05 g

Aktivita pro spálení:

265 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba