Prostreno.cz

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

Brusinky se hodí ke slaným i sladkým jídlům . Hodí se skvěle i k vepřové panence.

05.03.2023 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

422 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plamenu 3 lžíce oleje.
  3. Maso osolte, opepřete a opečte ho v pánvi ze všech stran – přibližně 6–8 minut.
  4. K masu přidejte vývar , pánev dejte do trouby a pečte 10–15 minut , podle velikosti panenky , poté panenku obraťte a přikryté pečte 20 minut .
  5. V rendlíku rozehřejte 1 lžíci másla , přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
  6. Přidejte brusinkovou omáčku , jablečnou šťávu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob , podle chuti osolte a vařte za stálého míchání 10 minut .
  7. Maso vyndejte z pánve , ke šťávě z masa přidejte brusinkovou omáčku , studené máslo a míchejte , až se máslo rozpustí . Nevařte.
  8. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou , posypané petrželkou .

TIP:

Brusinkovou omáčku koupíte v supermarketech .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,62 g
  • Sacharidy:

    89,11 g
    • Cukry:

      28,74 g
  • Tuky:

    74,24 g
  • Vláknina:

    17,25 g

Aktivita pro spálení:

236 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba