Prostreno.cz

Květák zapečený se sýrem mozzarella

V kuchyni je květák všestranně využitelnou surovinou. Nejoblíbenějšími pokrmy je smažený květák, květákové placky či květákový mozeček. Květák se ale výborně hodí i k zapékání .

09.03.2023 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

463 kJ / 110 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Květák rozdělte na malé růžičky , nasypte ho do osolené vařící vody a vařte 5 minut .
  3. Květák sceďte , přelijte ho studenou vodou a nechte dobře okapat .
  4. Zapékací misku vymažte máslem .
  5. Do misky nasypte květák a jemně ho posypte muškátovým oříškem .
  6. Smetanu osolte ,opepřete ,přidejte strouhaný sýr , promíchejte a směsí přelijte květák v misce .
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut .
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou .

TIP:

Strouhanou mozzarellu koupíte např. v Penny marketu .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,12 g
  • Sacharidy:

    18,48 g
    • Cukry:

      11,70 g
  • Tuky:

    43,53 g
  • Vláknina:

    4,30 g

Aktivita pro spálení:

124 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený se sýrem mozzarella

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba