Prostreno.cz

Čokoládová roláda s bílým krémem

Skvělá roláda s čokoládovou polevou a šlehačkovým krémem.

19.03.2023 Mikeš
1h a 10min

60min příprava

10min vaření

1800 kJ / 430 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ° C .
  2. Plech vyložte pečícím papírem a jemně ho potřete máslem.
  3. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny , potom vsypte přes jemné sítko kakao a promíchejte.
  4. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové pěny.
  5. Směs ihned rovnoměrně rozetřete stěrkou skoro na celý plech (ne úplně ke kraji plechu) vyložený pečícím papírem .
  6. Pečte v předehřáté troubě 5 -8 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známku upečení, vyjměte z trouby, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.
  7. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte smetanu s cukrem a dření vanilky , nebo vanilkovou esencí .
  8. Plát upečeného těsta potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru po delší straně srolujte.
  9. Roládu potřete čokoládovou polevou a posypte barevným cukrářským sypáním.
  10. Nechte ztuhnout v chladničce .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,46 g
  • Sacharidy:

    221,61 g
    • Cukry:

      197,31 g
  • Tuky:

    55,32 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

166 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čokoládová roláda s bílým krémem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba