Prostreno.cz

Kachní prsa jako minutka

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

20.03.2023 sun
60min

15min příprava

45min vaření

612 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte do tvaru šikmé mřížky . Dejte pozor , abyste neprořízli i maso .
  2. Maso z obou stran osolte a opepřete.
  3. Na rozehřátou pánev položte prsa kůží dolů . Opékejte zvolna , až se vypeče skoro všechen tuk z kůže , poté maso otočte a opékejte dalších 5 minut ,
  4. Potom maso přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte větvičku rozmarýnu a dejte na přibližně 10-15 minut do trouby předehřáté na 170 °C . Záleží na velikosti kachních prsou.
  5. V rendlíku na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  6. Přidejte víno , med ,sůl a kajenský pepř. Přiveďte k varu a vařte ,až se víno z části odpaří.
  7. Nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo a už nevařte.
  8. Maso podávejte omáčkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,73 g
  • Sacharidy:

    42,30 g
    • Cukry:

      15,46 g
  • Tuky:

    14,16 g
  • Vláknina:

    11,70 g

Aktivita pro spálení:

97 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa jako minutka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba