Prostreno.cz

Omáčka k jehněčímu masu

Jedná se o variaci sladkokyselé omáčky , která se podává na velikonoce v severských zemích . Dokonale ladí s charakteristickou chutí jehněčího masa.

21.03.2023 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

365 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji orestujte šalotku .
  2. Přidejte pomerančovou šťávu a med. Vařte na mírném ohni , až se šťáva zredukuje na poloviční množství.
  3. Přidejte vývar a vařte 5 minut, poté omáčku přeceďte.
  4. Do omáčky zašlehejte studené máslo a dále už nevařte.
  5. Do omáčky můžete přidat nakrájenou pomerančovou kůru .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,65 g
  • Sacharidy:

    77,42 g
    • Cukry:

      52,42 g
  • Tuky:

    44,26 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

165 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

pomerančová šťáva

45 kcal / 100g
B0,1 g
S10 g
T0,1 g

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omáčka k jehněčímu masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba