Prostreno.cz

Pečená makrela

Makrela je oblíbená tučná mořská ryba. Patří mezi významné zdroje bílkovin, omega-3 nenasycených mastných kyselin a řady prospěšných vitamínů a minerálů. Je vhodná jak pro pečení v troubě , tak k přípravě na grilu.

23.03.2023 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1982 kJ / 473 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pekáček vymažte máslem .
  2. Očištěné, omyté makrely osušte papírovým ubrouskem a každou z obou stran na několika místech mělce nařízněte nožem , osolte je a pepřete.
  3. Makrely obalte v mouce a do každé vložte snítku petržele.
  4. Makrely uložte do vymazaného pekáčku , na každou položte plátek másla , pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte 30 -40 minut , záleží na velikosti ryb , během pečení ryby obraťte a polévejte máslem z pekáčku .
  5. Podávejte s kouskem citrónu .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,09 g
  • Sacharidy:

    210,44 g
    • Cukry:

      6,75 g
  • Tuky:

    351,74 g
  • Vláknina:

    11,90 g

Aktivita pro spálení:

1012 kcal
126

minut jízdy na kole

96

minut běhu

302

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená makrela

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba