Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené s olivami

Na jehněčím mase si někdo obvykle pochutná pouze na Velikonoce. Zčásti za to může cena jehněčího, řadící jehněčí mezi luxusnější druhy mas, zčásti předsudky o aroma, které každému nevoní. V tomto italském receptu je jehněčí připravené s olivami a mátou , pokud vás tato kombinace nezaujala , vyzkoušejte jinou , oblíbenou bylinku .

28.03.2023 sun
2h a 55min

25min příprava

2h a 30min vaření

786 kJ / 187 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Maso nakrájejte na menší kostky , osolte ho , opepřete a orestujte ho v malém pekáčku na oleji . Můžete použít i pánev vhodnou na pečení v troubě.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, celer , česnek, bobkový list , tymián , vývar a sherry.
  4. Maso přikryjte a vložte do trouby , duste , až bude maso měkké .
  5. Pekáček postavte na sporák na mírný plamen a k masu nasypte olivy.
  6. Z másla a mouky vymíchejte pastu a vmíchejte ji do šťávy k masu . Za občasného promíchání vařte 10 minut .
  7. Před podáváním posypte lístky máty.
  8. Vhodná příloha je rýže.

TIP:

Místo rýže , můžete připravit jako přílohu špaldu .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    204,40 g
  • Sacharidy:

    238,09 g
    • Cukry:

      29,55 g
  • Tuky:

    244,07 g
  • Vláknina:

    58,92 g

Aktivita pro spálení:

947 kcal
118

minut jízdy na kole

90

minut běhu

282

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba