Prostreno.cz

Minutka z kachních prsou

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

29.03.2023 Mikeš
60min

15min příprava

45min vaření

585 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte do tvaru šikmé mřížky . Dejte pozor , abyste neprořízli i maso .
  2. Maso z obou stran osolte a opepřete.
  3. Na rozehřátou pánev položte prsa kůží dolů .
  4. Maso opékejte zvolna , až se vypeče skoro všechen tuk z kůže , poté maso otočte a opékejte dalších 5 minut .
  5. Maso přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte větvičku rozmarýnu a dejte na přibližně 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C . Záleží na velikosti kachních prsou.
  6. Maso vyndejte na talíř a přikryjte - například alobalem.
  7. Do stejného pekáčku přidejte lžíci másla , přisypte šalotku a nechte ji zesklovatět .
  8. Přidejte 250 ml červeného vína , med ,sůl a chilli vločky . Přiveďte k varu a vařte ,až se víno z části odpaří.
  9. Do hotové omáčky vmíchejte studené máslo , dále už nevařte.
  10. Maso nakrájejte na plátky , přelijte omáčkou a podávejte například s dušeným chřestem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,97 g
  • Sacharidy:

    37,50 g
    • Cukry:

      15,17 g
  • Tuky:

    13,92 g
  • Vláknina:

    9,74 g

Aktivita pro spálení:

68 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

chilli vločky

324 kcal / 100g
B12 g
S56 g
T17 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

kachna

337 kcal / 100g
B19 g
S0,1 g
T28 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Minutka z kachních prsou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba