Prostreno.cz

Pečená jehněčí kolínka

Kvalita masa z předního a zadního kolínka se neliší, rozdíl je pouze v tom, že přední koleno je zdvojené a tak se může zdát, že na zadním je více masa. Jehněčí kolínka jsou protkaná kolagenem, což po pomalé tepelné úpravě vede k jejich šťavnatosti .

01.04.2023 sun
3h a 0min

20min příprava

2h a 40min vaření

562 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Jehněčí kolínka osolte.
  2. V pekáčku na sádle krátce orestujte nakrájenou cibuli ,mrkev a celer.
  3. Přidejte osolená jehněčí kolínka , červené víno , bobkový list , vývar , rajčatový protlak , oloupaný česnek a snítky tymiánu .
  4. Maso přikryjte a duste na mírném ohni doměkka .
  5. K měkkému masu vmíchejte zázvor .
  6. Podávejte s pečenými bramborami , zelným salátem ,posypané drobně nakrájenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,77 g
  • Sacharidy:

    133,78 g
    • Cukry:

      1,71 g
  • Tuky:

    35,01 g
  • Vláknina:

    44,27 g

Aktivita pro spálení:

289 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kolínka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba