Prostreno.cz

Králík se šalotkou dušený v troubě

Recept z francouzské kuchyně. Netradiční , ale skvělý .

19.04.2023 Mikeš
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

1171 kJ / 279 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 10 ks malých šalotek
  • 300 ml 100% jablečné šťávy
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 5 snítek směsi bylinek - např. tymián, oregano, estragon ,saturejka
  • 2 stroužky česneku - oloupané celé
  • 5 lžic oleje
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks větší jablko - nakrájené na tenké plátky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Králičí maso osolte ,opepřete obalte v hladké mouce a v pekáčku s rozehřátým olejem maso ze všech stran opečte.
  3. Maso zalijte jablečnou šťávou , vývarem ,přidejte bylinky, česnek a přikryté duste v troubě přibližně 50 minut.
  4. K masu přidejte šalotky, ( šalotky jen omyjte , neloupejte je ) na plátky nakrájené jablko, máslo a duste, až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,48 g
  • Sacharidy:

    207,40 g
    • Cukry:

      0,18 g
  • Tuky:

    95,77 g
  • Vláknina:

    7,62 g

Aktivita pro spálení:

328 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík se šalotkou dušený v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba