Prostreno.cz

Restované zelené fazolky

Restované zelené fazolky s anglickou slaninou a žampiony.

24.04.2023 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

1032 kJ / 246 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 600 g očištěných zelených fazolek
  • 1.5 l vody + 0.5 lžičky soli
  • 3 plátky anglické slaniny
  • 250 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 1 lžička másla

Postup přípravy

  1. Osolenou vodu přiveďte k varu.
  2. Do vody nasypte fazolky a vařte je 3 minuty.
  3. Poté fazolky sceďte a nasypte je do ledové vody, nechte je vychladnout a pak je sceďte. Nechte je dobře okapat.
  4. Slaninu nakrájejte na malé kostičky , nasypte je do velké pánve a slaninu orestujte . Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  5. Do pánve přidejte 1 lžičku másla , nakrájené žampiony a za občasného promíchání je duste 10 minut.
  6. K žampionům přidejte fazolky , slaninu a vše prohřejte. Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,24 g
  • Sacharidy:

    13,84 g
    • Cukry:

      11,96 g
  • Tuky:

    114,48 g
  • Vláknina:

    2,50 g

Aktivita pro spálení:

342 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Restované zelené fazolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba