Prostreno.cz

Treska dušená s bílou cibulí

Proč právě treska . Její maso je lehce stravitelné, velmi chutné a jemné. Obsahuje kvalitní bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny A a D, vápník, hořčík, fosfor, draslík.

09.05.2023 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

598 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi zahřejte 3 lžíce oleje .
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájené brambory , dochuťte je česnekovým práškem a 2 špetkami soli .
  3. Na mírném ohni míchejte 3 minuty , poté přidejte smetanu a duste přibližně 10 minut , záleží na tom , jak tenké jsou plátky brambor , brambory nesmí být rozvařené . Poté sundejte brambory ze zdroje tepla.
  4. V jiné pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje a lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  5. Porce tresky osolte , opepřete , přidejte je do pánve s cibulí a zvolna je z obou stran opečte .
  6. Brambory v pánvi krátce prohřejte a přidejte je k rybě.
  7. Vše posypte koprem a ryby pokapejte citronovou šťávou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,47 g
  • Sacharidy:

    121,34 g
    • Cukry:

      8,77 g
  • Tuky:

    119,30 g
  • Vláknina:

    16,92 g

Aktivita pro spálení:

473 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

141

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska dušená s bílou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba