Prostreno.cz

Kachní prsa s portským vínem

Kachní maso je velmi chutné , kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu, aby maso zůstalo šťavnaté .Omáčka s portským vínem a houbami maso skvěle doplní.

10.05.2023 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

834 kJ / 199 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky .
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla ,přidejte oloupanou, nakrájenou šalotku ,nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Podle chuti osolte, opepřete, zalijte vínem a duste přibližně 15 -20 minut. Podle druhu použitých hub.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  6. Maso položte do malého pekáčku bez oleje kůži dolů. Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  7. Potom maso s pekáčkem - kůží nahoru- dejte do předehřáté trouby a dopečte 8–10 minut , / záleží na velikosti kachních prsou / aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  8. Maso nakrájejte a podávejte s připravenými houbami .Můžete posypat pažitkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,92 g
  • Sacharidy:

    195,84 g
    • Cukry:

      12,52 g
  • Tuky:

    50,99 g
  • Vláknina:

    72,12 g

Aktivita pro spálení:

293 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s portským vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba