Prostreno.cz

Cizrnové karbanátky se špenátem

Karbanátky z cizrny a špenátu s bylinkami a kořením. .

05.06.2023 Mikeš
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

1402 kJ / 335 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte na 12 hodin do vody, během namáčení cizrna nabobtná, proto použijte velkou misku/nádobu a dostatek vody.
  2. Cizrnu sceďte, propláchněte a v kuchyňském robotu rozmixujte najemno.
  3. Jakmile je cizrna rozmixovaná , přidejte čerstvé bylinky, špenát, česnek , koření, sůl , prášek do pečiva a vše rozmixujte. Nechte cca 40 minut odležet v lednici.
  4. Ze směsi vytvarujte nízké , menší karbanátky.
  5. Na široké pánvi (nebo použijte fritézu) s rozehřátým olejem karbanátky postupně smažte z obou stran dozlatova a do křupava . Ne příliš zprudka .
  6. Hned podávejte , nejlépe se zeleninovým salátem, nakládanou zeleninou , nebo oblíbeným dipem .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,82 g
  • Sacharidy:

    11,16 g
    • Cukry:

      0,44 g
  • Tuky:

    103,59 g
  • Vláknina:

    5,75 g

Aktivita pro spálení:

160 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnové karbanátky se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba