Prostreno.cz

Karbanátky se smetanovou omáčkou

Mleté maso ochucené jalovcem a dijonskou hořčicí , podávané se smetanovou omáčkou s hlívou .

02.07.2023 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1032 kJ / 246 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte v misce s jalovcem, cibulí, hořčicí a smetanou .
  2. Podle chuti směs osolte a opepřete , ze směsi vytvarujte vyšší placičky - karbanátky a zvolna je opečte na oleji s máslem.
  3. Hlívu – pouze klobouky ( „nohy „ hlívy bývají někdy tuhé ) nakrájejte na plátky a poduste je zvolna 15 minut v pánvi se lžíci oleje a lžíci másla , během dušení můžete přidat pár lžic vývaru .
  4. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob.
  5. K houbám přidejte česnek, smetanu s kukuřičným škrobem , tymián a masový vývar . Duste zvolna 10 minut
  6. Karbanátky podávejte s omáčkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    195,36 g
  • Sacharidy:

    45,35 g
    • Cukry:

      19,84 g
  • Tuky:

    253,23 g
  • Vláknina:

    5,74 g

Aktivita pro spálení:

823 kcal
102

minut jízdy na kole

78

minut běhu

245

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba