Prostreno.cz

Grilované houby portobello

Pro žampion zvaný portobello je příznačná jeho masitost. Portobello jsou veliké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobné jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit, grilovat, restovat, zapékat …..

04.07.2023 sun
35min

25min příprava

10min vaření

1610 kJ / 384 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V mělké misce prošlehejte ocet balsamico , olivový olej, sójovou omáčku, rozmarýn, česnekový prášek a mletý pepř .
  2. Ve směsi obalte houby. Nechte je marinovat 5 minut na jedné straně, poté je otočte a nechte dalších 5 minut marinovat . Čím déle budete houby marinovat , tím intenzivnější bude chuť.
  3. Zahřejte gril nebo velkou grilovací pánev na střední teplotu , grilovací pánev , nebo gril potřete olejem .
  4. Vyjměte houby z misky , nechte okapat přebytečnou marinádu a marinádu si ponechte na potření.
  5. Grilujte z každé strany 4 – 5 minut , dozlatova. Během grilování houby několikrát potřete marinádou.
  6. Před podáváním houby podle chuti osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,54 g
  • Sacharidy:

    18,84 g
    • Cukry:

      0,68 g
  • Tuky:

    62,55 g
  • Vláknina:

    8,40 g

Aktivita pro spálení:

157 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

česneková sůl

127 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T0,2 g

sójová omáčka

53 kcal / 100g
B8 g
S4 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilované houby portobello

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba