Prostreno.cz

Lilek s ementálem

Pečený lilek se sýrem a tuňákem .

13.07.2023 sun
45min

25min příprava

20min vaření

751 kJ / 179 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem , provensálským kořením a citronovou šťávou.
  2. Troubu předehřejte na 200 ° C. Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat , pak ho v malé misce rozmačkejte vidličkou.
  3. Lilky překrojte podélně na dvě poloviny ,potřete je připraveným olejem a každou polovinu zabalte zvlášť do alobalu.
  4. Položte je do pekáčku a dejte je na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Podle velikosti lilku ) .
  5. Lilky opatrně rozbalte , podle chuti je osolte , opepřete a na lilky rozdělte tuňáka .
  6. Lilky s tuňákem posypte sýrem a dejte na 5 minut zpět do trouby , nebo až se sýr rozpustí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,10 g
  • Sacharidy:

    31,66 g
    • Cukry:

      10,55 g
  • Tuky:

    94,93 g
  • Vláknina:

    16,55 g

Aktivita pro spálení:

283 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tuňák ve vlastní štávě

100,95 kcal / 100g
B19 g
S0,08 g
T0,94 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

sýr ementál 45%

380 kcal / 100g
B29 g
S2,3 g
T28 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek s ementálem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba