Prostreno.cz

Polévka z pečené zeleniny

Sytá letní zeleninová polévka zastoupí i hlavní chod.

23.07.2023 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

158 kJ / 37 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý lilek , papriku , rajčata a šalotku uložte na plech , zeleninu pokapejte olejem a dejte do trouby předehřáté na 190 ° C. Pečte 15-20 minut, až bude zelenina měkká .
  2. Červenou papriku dejte do uzavíratelného sáčku a nechte v sáčku vychladnout , poté papriku oloupejte. Mladý lilek loupat nemusíte , ale pokud chcete , můžete ho oloupat . Rajčata oloupejte.
  3. Pečenou zeleninu nakrájejte na malé kousky .
  4. V hrnci na lžíci másla nechte zpěnit nakrájený česnek , přidejte nakrájenou zeleninu , vodu , sypký vývar a vařte 10 minut. Polévku nahrubo rozmixujte , podle chuti osolte a opepřete.
  5. Nakrájenou slaninu nasypte do pánve, přidejte na plátky nakrájené houby a na mírném ohni restujte 10 minut .
  6. Polévku podávejte s houbami se slaninou , posypanou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,74 g
  • Sacharidy:

    58,98 g
    • Cukry:

      28,13 g
  • Tuky:

    88,94 g
  • Vláknina:

    15,42 g

Aktivita pro spálení:

286 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené zeleniny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba