Prostreno.cz

Ovocná omáčka na dezerty

Omáčka se skvěle hodí k přípravě dezertů, ale i koktejlů .

25.07.2023 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné ostružiny , maliny a rybíz nasypte do rendlíku ,přidejte cukr, citronovou šťávu a za stálého míchání vařte ,až se ovoce rozvaří .
  2. Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte ho k ovoci, vařte ještě 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte dřeň vanilky a už nevařte. Nechte vychladnout .
  4. Pokud vám v omáčce vadí zrníčka , omáčku propasírujte přes sítko .

TIP:

Omáčku můžete připravit i bez kukuřičného škrobu, bude méně hustá .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,46 g
  • Sacharidy:

    225,88 g
    • Cukry:

      185,90 g
  • Tuky:

    2,25 g
  • Vláknina:

    20,90 g

Aktivita pro spálení:

225 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

maliny

52 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,19 g

Kukuřičný škrob

381 kcal / 100g
B0 g
S91 g
T0 g

Vanilkový lusk

288 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ovocná omáčka na dezerty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba