Prostreno.cz

Broskve s vínem

Lahodný dezert z broskví a bílého vína .

27.07.2023 Mikeš
35min

25min příprava

10min vaření

194 kJ / 46 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 5 ks broskví
  • 2 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého , suchého vína - nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 40 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a nakrájejte je na měsíčky .
  2. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  3. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout. Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5 minut povařit.
  4. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,42 g
  • Sacharidy:

    85,30 g
    • Cukry:

      75,00 g
  • Tuky:

    2,07 g
  • Vláknina:

    9,10 g

Aktivita pro spálení:

91 kcal
11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

Broskev

39 kcal / 100g
B0,91 g
S9 g
T0,27 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Broskve s vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba