Prostreno.cz

Hruškový závin

Závin je křehký, vláčný , voní skořicí, rumem a ořechy.

10.08.2023 Mikeš
1h a 15min

45min příprava

30min vaření

1522 kJ / 363 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do misky prosejte mouku, přidejte změklé máslo a bílý jogurt. V robotu nebo ručně vypracujte těsto, zabalte ho do fólie a nechte v chladu odpočinout 20 minut.
  2. Troubu předehřejte 180 °C.
  3. Omyté hrušky – pokud mají hrubou slupku oloupejte je- zbavte jádřinců , nakrájejte je na malé kostičky a pokapejte je citronovou šťávou .
  4. Plech vyložte pečícím papírem , nebo pečicí podložkou.
  5. Odpočinuté těsto rozdělte na 2 díly, postupně každý díl rozválejte na obdélník přibližně 30 x 25 cm .
  6. Na plát těsta rozprostřete podél dlouhé strany asi 2 cm od kraje polovinu nakrájených hrušek , posypte je vanilkovým cukrem, skořicí rozinkami a ořechy .
  7. Zabalte závin, dobře uzavřete konce a přendejte na připravený plech. Stejně postupujte i u druhého závinu .
  8. Na plechu záviny potřete rozšlehaným vejcem a na několika místech propíchněte mělce vidličkou .
  9. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova přibližně 30 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,58 g
  • Sacharidy:

    423,75 g
    • Cukry:

      191,76 g
  • Tuky:

    196,76 g
  • Vláknina:

    17,05 g

Aktivita pro spálení:

306 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový závin

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba