Prostreno.cz

Cizrnová polévka

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

30.08.2023 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

409 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev , kari pastu a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem , přidejte scezenou , propláchnutou cizrnu a vařte 15 minut. Polévku podle chuti osolte .
  4. Pokud chcete mít polévku hustou , přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou .
  5. Polévku posypte nasekanou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,80 g
  • Sacharidy:

    40,37 g
    • Cukry:

      12,24 g
  • Tuky:

    32,16 g
  • Vláknina:

    10,08 g

Aktivita pro spálení:

77 kcal
9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

sekaná

320,24 kcal / 100g
B13,4 g
S8,2 g
T20,7 g

Kari pasta

250 kcal / 100g
B5 g
S10 g
T20 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrnová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba