Prostreno.cz

Dušené kořeněné hovězí

Hovězí pečeně marinovaná v jemném octovém základu, který maso zvláční a dodá mu chuť.

26.09.2023 Mikeš
3h a 15min

35min příprava

2h a 40min vaření

1006 kJ / 240 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V nízké ploché misce smíchejte červený vinný ocet, hovězí vývar, sůl , zázvor , pepř , cukr, hřebíček a bobkové listy.
  2. Do připravené marinády vložte maso a obalte ho marinádou .
  3. Misku přikryjte a nechte v chladničce minimálně 24 hodin marinovat. Během marinování maso alespoň 2 x v marinádě otočte.
  4. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  5. Maso vyndejte z marinády , osušte ho papírovou utěrkou a opečte ho ze všech stran v malém pekáčku na oleji .
  6. K masu přidejte cibuli a marinádu.
  7. Přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka .
  8. Měkké maso vyndejte na talíř a omáčku sceďte do vhodného rendlíku .
  9. Omáčku přiveďte k varu , přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 120 ml vody a vařte 10 minut.
  10. Maso nakrájejte na plátky , vložte ho do omáčky a prohřejte .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    277,96 g
  • Sacharidy:

    853,00 g
    • Cukry:

      25,55 g
  • Tuky:

    416,30 g
  • Vláknina:

    375,10 g

Aktivita pro spálení:

1586 kcal
198

minut jízdy na kole

151

minut běhu

473

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hovězí zadní maso

250 kcal / 100g
B26 g
S0,2 g
T5 g

Kukuřičný škrob

381 kcal / 100g
B0 g
S91 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené kořeněné hovězí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba