Prostreno.cz

Pikantní losos

Losos patří mezi nejoblíbenější ryby v české gastronomii. Na našich talířích se objevuje častěji než kapr ,nebo jiná ryba .Navíc jeho příprava je velmi jednoduchá a přípravu zvládnou i naprostí začátečníci.

10.10.2023 sun
40min

20min příprava

20min vaření

107 kJ / 25 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Špízy namočte na 15 minut do teplé vody.
  2. Lososa nakrájejte na kostky a citron nakrájejte na velmi tenké plátky.
  3. V malé misce smíchejte oregano, kmín, mletou papriku , chilli vločky a 1 lžičku soli.
  4. Na špejle napíchněte střídavě kostky lososa a přeložené plátky citronu , potřete je trochou olivového oleje a posypte z obou stran směsí koření.
  5. Lososa opékejte na rozpálené grilovací pánvi lehce potřené olejem 5 – 7 minut z každé strany. Záleží na velikosti kostek lososa . Ihned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,18 g
  • Sacharidy:

    13,05 g
    • Cukry:

      1,15 g
  • Tuky:

    31,28 g
  • Vláknina:

    8,15 g

Aktivita pro spálení:

80 kcal
10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

2h a 30min
(1 hlasů)

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní losos

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba