Prostreno.cz

Celerové carpaccio

Celer je mimo přípravy polévek obvykle přehlížen. Když se opeče, získá masitou chuť a dá se snadno krájet . Tento recept lze udělat i s mrkví, pastinákem nebo žlutou řepou.

12.10.2023 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1151 kJ / 275 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. Z alobalu vytvarujte „ misku „ na celer .
  3. Olej smíchejte s chilli vločkami , petrželkou , solí a libečkem.
  4. Celer oloupejte ,potřete ho připraveným olejem a položte do misky z alobalu. Celer zabalte tak , aby nahoře zůstal alobal otevřený .
  5. Celer dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka , podle velikosti celeru 45 – 60 minut .
  6. Upečený celer nechte vychladnout.
  7. Všechny ingredience na přeliv k podávání prošlehejte v misce metličkou .
  8. Na kráječi , nebo ručně , nakrájejte celer na velmi tenké plátky .
  9. Plátky celeru podávejte pokapané přelivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,94 g
  • Sacharidy:

    27,22 g
    • Cukry:

      6,75 g
  • Tuky:

    136,81 g
  • Vláknina:

    10,75 g

Aktivita pro spálení:

331 kcal
41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerové carpaccio

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba