Prostreno.cz

Brioška

Domácí kynuté pečivo nemá konkurenci a přitom se jeho přípravy vůbec nemusíte bát. Recept na briošku je překvapivě snadný.

24.10.2023 sun
3h a 10min

2h a 40min příprava

30min vaření

1600 kJ / 382 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou .
  2. Připravte si kvásek z droždí, 0.5 lžíce cukru , 50 ml vlažného mléka a 50 g mouky , kvásek nechte vzejít na teplém místě.
  3. Ze zbylé mouky, cukru, vajec, zbytku vlažného mléka, vzešlého kvásku, kostiček studeného másla a špetky soli vypracujte hladké těsto – ideálně pomocí robotu. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout .
  4. Nakynuté těsto rozdělte na 6 - 8 stejně velkých bochánků, ze kterých vytvarujte kuličky.
  5. Uložte je vedle sebe do máslem vymazané a moukou vysypané formy, kde je nechte ještě 20 – 30 minut kynout.
  6. Troubu předehřejte na 160 ° C .
  7. Před pečením briošku potřete rozpuštěným máslem .
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
  9. Před vyklopením z formy nechte alespoň 15 minut vychladnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,59 g
  • Sacharidy:

    441,64 g
    • Cukry:

      50,24 g
  • Tuky:

    29,45 g
  • Vláknina:

    15,45 g

Aktivita pro spálení:

2283 kcal
285

minut jízdy na kole

217

minut běhu

681

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Brioška

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba