Prostreno.cz

Štědrovečerní nadívaný kapr

Kapr podávaný na Štědrý večer, to je prostě klasika. Nejčastěji ho smažíme v trojobalu. Kapr jednoduše patří mezi tradiční pochoutku. Ale nemusí být připraven vždy pouze smažený .

01.11.2023 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

645 kJ / 154 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Švestky krátce povařte, vypeckujte a drobně nasekejte .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a nechte ji zesklovatět na lžíci oleje s máslem .
  3. Přidejte švestky , ořechy, špetku soli , pepře a minutu míchejte.
  4. Dobře omytého kapra nechte vcelku, hřbet několikrát nařízněte ostrým nožem.
  5. Kapra osolte , opepřete a naplňte ho připravenou směsí. Poté kapra sepněte třeba jehlami na ptáčky .
  6. Kapra položte do pekáčku , podlijte ho vínem ,vývarem a duste v troubě předehřáté na 180°C podle velikosti přibližně 45 - 50 minut.
  7. Před podáváním pokapejte kapra citronovou šťávou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,10 g
  • Sacharidy:

    148,89 g
    • Cukry:

      58,86 g
  • Tuky:

    107,65 g
  • Vláknina:

    35,00 g

Aktivita pro spálení:

409 kcal
51

minut jízdy na kole

38

minut běhu

122

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cejn (kapr)

127 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štědrovečerní nadívaný kapr

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba