Prostreno.cz

Domácí džem z blum

Domácí džem z blum je skvělý způsob, jak využít sezónní ovoce a připravit si lahodnou pochoutku, kterou můžete použít na pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do koláčů. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

40min

15min příprava

25min vaření

1256 kJ / 300 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Blumy omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky
  2. Vložte blumy do velkého hrnce a přidejte cukr a citronovou šťávu
  3. Směs přiveďte k varu a vařte na středním ohni, dokud se blumy nerozvaří a směs nezačne houstnout (cca 20 minut)
  4. Přidejte pektin a vařte dalších 5 minut, dokud džem nedosáhne požadované konzistence
  5. Horký džem nalijte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru na 5 minut
  6. Sklenice otočte zpět a nechte vychladnout

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat špetku skořice nebo vanilkového extraktu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0 g
  • Sacharidy:

    700,30 g
    • Cukry:

      500,30 g
  • Tuky:

    1,60 g
  • Vláknina:

    2,50 g

Aktivita pro spálení:

585 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Borůvkový džem

(5 hlasů)
30min
687 kJ

Malinový džem

(6 hlasů)
25min
658 kJ

Karotkový džem

(2 hlasů)
50min
457 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

pektin

162 kcal / 100g
B0 g
S80 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí džem z blum

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba