Prostreno.cz

Domácí džem z blum

Domácí džem z blum je skvělý způsob, jak využít sezónní ovoce a připravit si lahodnou pochoutku, kterou můžete použít na pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do koláčů. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

40min

15min příprava

25min vaření

658 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Blumy omyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky
  2. Vložte blumy do velkého hrnce a přidejte cukr a citronovou šťávu
  3. Směs přiveďte k varu a vařte na středním ohni, dokud se blumy nerozvaří a směs nezačne houstnout (cca 20 minut)
  4. Přidejte pektin a vařte dalších 5 minut, dokud džem nedosáhne požadované konzistence
  5. Horký džem nalijte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru na 5 minut
  6. Sklenice otočte zpět a nechte vychladnout

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat špetku skořice nebo vanilkového extraktu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,00 g
  • Sacharidy:

    810,30 g
    • Cukry:

      590,30 g
  • Tuky:

    1,60 g
  • Vláknina:

    12,50 g

Aktivita pro spálení:

700 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

208

minut uklízení





Podobné recepty

Borůvkový džem

(5 hlasů)
30min
687 kJ

Malinový džem

(6 hlasů)
25min
658 kJ

Karotkový džem

(2 hlasů)
50min
457 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí džem z blum

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba