Prostreno.cz

Hruškový punč

Hruškový punč je lahodný teplý nápoj, který spojuje sladkost hrušek s kořeněnými tóny skořice a hřebíčku. Ideální pro zimní večery nebo slavnostní příležitosti.

25min

10min příprava

15min vaření

862 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky.
  2. Pomeranč nakrájejte na plátky.
  3. V hrnci smíchejte hruškový džus, nakrájené hrušky, pomeranč, skořici a hřebíček.
  4. Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte mírně vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte med a dobře promíchejte.
  6. Přidejte rum a nechte ještě chvíli prohřát.
  7. Punč přeceďte a podávejte horký.

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat špetku muškátového oříšku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,06 g
  • Sacharidy:

    813,60 g
    • Cukry:

      86,10 g
  • Tuky:

    153,74 g
  • Vláknina:

    418,50 g

Aktivita pro spálení:

839 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

250

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)

Vegetariánský wrap s cizrnou

20min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s mrkví a bramborem

35min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový punč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba