Prostreno.cz

Vaječný koňak

Vaječný koňak je tradiční nápoj, který se často připravuje během vánočních svátků. Jeho krémová konzistence a jemná chuť s nádechem vanilky a rumu z něj činí oblíbený nápoj pro slavnostní příležitosti.

40min

30min příprava

10min vaření

1110 kJ / 265 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte mléko a smetanu. Přidejte vanilkový lusk rozříznutý podélně a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte 10 minut louhovat.
  2. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny.
  3. Pomalu přilévejte teplou mléčnou směs do žloutkové pěny za stálého míchání.
  4. Směs vraťte do hrnce a na mírném ohni zahřívejte, dokud nezhoustne. Nesmí se vařit.
  5. Odstavte, vyjměte vanilkový lusk a nechte vychladnout.
  6. Přidejte rum a dobře promíchejte.
  7. Nalijte do lahví a nechte v lednici alespoň 24 hodin odležet.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,50 g
  • Sacharidy:

    199,92 g
    • Cukry:

      195,50 g
  • Tuky:

    293,73 g
  • Vláknina:

    37,50 g

Aktivita pro spálení:

884 kcal
110

minut jízdy na kole

84

minut běhu

263

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

plnotučné mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

Vanilkový lusk

288 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0 g

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vaječný koňak

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba