Prostreno.cz

Domácí chléb z ovesných vloček a lněných semínek

Tento domácí chléb z ovesných vloček a lněných semínek je zdravou alternativou k tradičnímu pečivu. Je bohatý na vlákninu a omega3 mastné kyseliny, což ho činí ideálním pro zdravý životní styl. 

55min

10min příprava

45min vaření

1165 kJ / 278 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ovesné vločky rozmixujte na jemnou mouku. Přesypte do mísy.
  3. Rozmixujte lněná semínka a smíchejte je s moukou. Přidejte sušené droždí, sůl a cukr.
  4. Přidejte teplou vodu a olivový olej. Důkladně míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  6. Po vykynutí těsto znovu promíchejte a přeneste do hranaté formy na pečení chleba vyložené pečicím papírem. Nechte těsto ve formě ještě 15-20 minut kynout.
  7. Pečte chléb v předehřáté troubě asi 30-35 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  8. Nechte chléb vychladnout na mřížce před krájením a podáváním.

TIP:

Chléb můžete z vrchu posypat semínky pro hezký detail.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,00 g
  • Sacharidy:

    365,00 g
    • Cukry:

      9,50 g
  • Tuky:

    89,02 g
  • Vláknina:

    107,50 g

Aktivita pro spálení:

344 kcal
43

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Pita chléb

(4 hlasů)
4h a 35min
1019 kJ

Celozrnný chléb se sušenými rajčaty

(3 hlasů)
2h a 30min
371 kJ

Indický chléb Chapati

(1 hlasů)
40min
985 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb z ovesných vloček a lněných semínek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba