Prostreno.cz

Zimní rizoto

Rizoto s anglickou slaninou a tymiánem.

25.01.2012 lanvin
40min

10min příprava

30min vaření

544 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostky. V kastrolu na másle cibuli a anglickou slaninu orestujte. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vývarem a jablečnou šťávou. Duste, až je rýže měkká.
  2. Opláchnutý salát nakrájejte na proužky, pár lístků nechte na ozdobu. Jablko nakrájejte na kostičky, tymián nasekejte.
  3. Do uvařené rýže vmíchejte nakrájený salát, jablko a tymián. Promíchejte, prohřejte a podávejte posypané sýrem, obložené lístky salátu.

TIP:

Salát Radicchio je podobný čekance a dodává jídlu nezaměnitelnou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    161,69 g
  • Sacharidy:

    422,30 g
    • Cukry:

      44,70 g
  • Tuky:

    148,78 g
  • Vláknina:

    9,70 g

Aktivita pro spálení:

794 kcal
99

minut jízdy na kole

75

minut běhu

237

minut uklízení





Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
508 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zimní rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba