Prostreno.cz

Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

Telecí maso je vynikající a čas od času si zaslouží své místo na našem stole.

09.02.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

673 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso lehce osolte, obalte v mouce a opečte na pánvi s olejem a máslem do zlatova. Opečené maso vyndejte na talíř.
  2. Na stejnou pánev dejte oloupanou nakrájenou cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přidejte víno a smetanu. Osolte opepřete a za stálého míchání vařte, až se tekutiny zredukují.
  3. Do omáčky vložte opečené maso a jen prohřejte. Nevařte! Podávejte s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    177,99 g
  • Sacharidy:

    71,48 g
    • Cukry:

      15,61 g
  • Tuky:

    93,08 g
  • Vláknina:

    5,85 g

Aktivita pro spálení:

643 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

191

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
744 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
567 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí nudličky přelité vinnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba