Prostreno.cz

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Neboli bruschetta al pomodoro je výtečný předkrm. Jeho chuť vynikne v závislosti na zralosti rajčátek, které pro vaření zvolíte. Nebojte se proto sáhnout po dražších cherry rajčátkách či oválných (podlouhlých) rajčatech.

15min

10min příprava

5min vaření

363 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájejte na 2 cm silné plátky, lehce je potřete olivovým olejem a opečte asi 3 minuty z každé strany. Po opečení každý plátek lehce potřete česnekem.
  2. Během pečení si v misce smíchejte rajčata, cibuli, bazalku, ocet a olej. Opepřete a osolte. Směs pokládejte na opečené a očesnekované plátky ciabatty.
  3. Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit snítkou tymiánu.

TIP:

Bruschetty můžete před servírováním posypat strouhaným parmezánem a nechat na pár minut zapéct.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,38 g
  • Sacharidy:

    108,00 g
    • Cukry:

      17,60 g
  • Tuky:

    36,71 g
  • Vláknina:

    10,62 g

Aktivita pro spálení:

206 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení





Podobné recepty

Šunkové rolky s křenovým krémem

(31 hlasů)
15min
797 kJ

Dýně Hokaido se zázvorem

(16 hlasů)
35min
450 kJ

Plněná rajčata s cranberries v alobalu

(18 hlasů)
20min
902 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba