Prostreno.cz

Marinovaný bůček

Recept na pečený bůček s pomerančovým džemem.

02.03.2012 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

1092 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte olej, sůl, vinný ocet, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pepř a džem. Omytý bůček na několika místech nařízněte ostrým nožem a do masa vetřete marinádu. Bůček vložte do pečicího rukávu, přidejte zbytek marinády, na čtvrtky rozkrojený pomeranč, rukáv uzavřete a nechte přes noc v lednici.
  2. Pak dejte maso v rukávu na pekáček, vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte přibližně 90 minut.
  3. Podávejte s jarním kopřivovým nebo klasickým špenátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    329,45 g
  • Sacharidy:

    116,14 g
    • Cukry:

      71,02 g
  • Tuky:

    374,10 g
  • Vláknina:

    10,93 g

Aktivita pro spálení:

586 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
772 kJ

Bůčková roláda

(10 hlasů)
1h a 30min
1345 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

řepkový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný bůček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba