Prostreno.cz

Šťouchané brambory

Velikonoční oběd je rituál, ke kterému patří šťouchané brambory s jarní cibulkou.

08.03.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

480 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte a rozšťouchejte na hrudky. Cibuli osmahněte na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypte ji k bramborám i s tukem.
  2. Přidejte cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany. Dobře promíchejte a přidejte zbylou smetanu podle toho, jakou chcete získat výslednou konzistenci.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,36 g
  • Sacharidy:

    148,62 g
    • Cukry:

      14,78 g
  • Tuky:

    66,36 g
  • Vláknina:

    17,70 g

Aktivita pro spálení:

309 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení





Podobné recepty

Lehký bramborový salát

(16 hlasů)
50min
339 kJ

Salát z brambor

(13 hlasů)
50min
493 kJ

Grilované brambory

(15 hlasů)
50min
1216 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šťouchané brambory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba