Prostreno.cz

Králík v hořčicové omáčce

Zdravé králičí maso by nemělo chybět na našem stole.

05.06.2012 lanvin
1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

978 kJ / 233 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi s olejem orestujte anglickou slaninu. Očištěného králíka naporcujte, potřete silně hořčicí a vložte do pekáče s olejem. Králíka osolte, opepřete, přelijte olejem s anglickou slaninou a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  2. Po krátkém opečení masa podlijeme bílým vínem. Zmírněte teplotu a nechte ve středně teplé troubě (160 °C) asi hodinu za občasného podlévání.
  3. Když je již maso měkké, vyndejte králíka z pekáče. Do pekáče nalijte smetanu, do které seškrabněte připečené okraje a nechte povařit 10 minut. Vznikne nahnědlá omáčka, kterou králičí porce na talíři přelijte. Podávejte s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    400,27 g
  • Sacharidy:

    23,92 g
    • Cukry:

      14,96 g
  • Tuky:

    236,99 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

651 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Králičí roláda s bylinkovou směsí

(13 hlasů)
1h a 50min
624 kJ

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
896 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík v hořčicové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba