Prostreno.cz

Králičí roláda s bylinkovou směsí

Toskánci přistupují ke kuchyni jako k prostoru pro umělce a dělají dobře. Rozkošnicky rozvoní králíka bylinkovým buketem, utopí ho v dráždivé omáčce z kořenové zeleniny a - věčnou slávu mají v kapse. Zkuste recept na králičí roládu s bylinkovou směsí podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka trochu nařežte a naklepejte, aby vznikla stejně tlustá vrstva masa. Rozmarýn, divoký fenykl, hrubou sůl, šalvěj a bobkový list nasekejte na jemno.
  2. Králičí maso potřete olejem a zasypejte bylinkovou směsí. Bylinky přikryjte plátky bílé slaniny a vše zabalte do rolády. Roládu převážte provázkem a ze všech stran orestujte na olivovém oleji.
  3. Přilijte bílé víno, po vypaření alkoholu zalijte sklenkou vody a nechte pod pokličkou dusit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyndejte, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou fondo bruno, podávejte například s pečivem nebo s bramborami.
  5. Fondo bruno – králičí kosti opečte s mrkví, řapíkatým celerem a cibulí v troubě, potom vše hoďte na pánev a orestujte na olivovém oleji, přidejte lžíci rajčatového koncentrátu a zalijte hovězím vývarem, pomalu duste a redukujte do husté omáčky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    366,55 g
  • Sacharidy:

    38,64 g
    • Cukry:

      14,63 g
  • Tuky:

    59,85 g
  • Vláknina:

    4,74 g

Aktivita pro spálení:

593 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba