Prostreno.cz

Ovocná polévka

Letní ovocná polévka z jablek a hrušek.

06.06.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

208 kJ / 49 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka a hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pár plátků neoloupaných jablek odložte. Švestky stačí pouze rozpůlit a vypeckovat. Vše smíchejte a rozvařte ve vodě se špetkou soli.
  2. Pak vložte do polévky odložené plátky jablek a povařte ještě 5 minut.
  3. Nakonec přidejte smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky, kari a nechte projít varem. Dle chuti můžete polévku přisladit cukrem nebo medem.
  4. Polévkou ozdobte snítkami čerstvé majoránky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,46 g
  • Sacharidy:

    168,06 g
    • Cukry:

      91,66 g
  • Tuky:

    20,87 g
  • Vláknina:

    33,61 g

Aktivita pro spálení:

170 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s jablečným moštem

(18 hlasů)
45min
305 kJ

Pikantní banánová polévka

(24 hlasů)
35min
256 kJ

Okurková polévka

(10 hlasů)
30min
485 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ovocná polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba