Prostreno.cz

Likér z červeného rybízu

Letní ovoce ukryté ve sklenici.

27.06.2012 lanvin
50min

40min příprava

10min vaření

621 kJ / 148 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Použijte hodně zralé až přezrálé bobule červeného rybízu, které po propláchnutí vodou odstopkujte, rozmačkejte a dejte na teplé místo naležet a mírně nakvasit.
  2. Po 15 hodinách rybíz vylisujte a k odkalené šťávě přidejte vodu svařenou s cukrem a vodku.
  3. Pak sklenici uzavřete a nechte v klidu uležet a usadit, což trvá asi 1-2 týdny. Nakonec likér přefiltrujte a nalijte do láhví, zazátkujte a uložte v chladnu. Dalším zráním se zvýší kvalita likéru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,00 g
  • Sacharidy:

    1025,00 g
    • Cukry:

      875,00 g
  • Tuky:

    7,50 g
  • Vláknina:

    100,00 g

Aktivita pro spálení:

2524 kcal
315

minut jízdy na kole

240

minut běhu

753

minut uklízení





Podobné recepty

Bezinkový likér

(12 hlasů)
20min
633 kJ

Čajový likér

(14 hlasů)
15min
438 kJ

Pomerančový likér

(12 hlasů)
15min
754 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rybíz červený

56 kcal / 100g
B1 g
S13 g
T0,3 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

vodka

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Likér z červeného rybízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba