Prostreno.cz

Chléb s olivami

Voňavý chléb s olivami a bylinkami.

17.08.2012 lanvin
2h a 40min

2h a 0min příprava

40min vaření

1003 kJ / 239 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji osmažte cibuli dozlatova. Olivy nasekejte.
  2. Mouku, sůl, kvasnice nebo kvásek a bylinky vložte do mísy společně s olivami, orestovanou cibulí a nalijte do důlku přibližně 470 ml vlažné vody.
  3. Smíchejte vše dohromady a přidejte víc vody, zdá-li se těsto suché. Položte těsto na trochu pomoučněný vál a zpracovávejte je asi 10 minut. Vložte těsto do čisté mísy a přikryjte ho utěrkou. Nechte vzejít do dvojnásobného objemu.
  4. Předehřejte troubu na 220 °C. Lehce vymažte dva plechy. Vyklopte těsto na pomoučený vál a rozkrojte napůl. Vytvarujte dva kulaté bochníky a položte je na připravené plechy. Bochníky jemně potřete olejem a nechte znovu nakynout do dvojnásobného objemu.
  5. Pomocí ostrého nože nařízněte nahoře bochníků zážezy a pečte je asi 40 minut nebo až bochníky zní dutě, když se zaťuká na jejich spodek. Přendejte chleby na mřížku a nechte je vychladnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,95 g
  • Sacharidy:

    621,45 g
    • Cukry:

      12,00 g
  • Tuky:

    71,56 g
  • Vláknina:

    41,65 g

Aktivita pro spálení:

1746 kcal
218

minut jízdy na kole

166

minut běhu

521

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinkové houstičky

(22 hlasů)
1h a 55min
1233 kJ

Pesto chléb

(23 hlasů)
2h a 45min
1308 kJ

Tymiánové rohlíčky s česnekem

(21 hlasů)
45min
1210 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chléb s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba