Prostreno.cz

Šťouchané brambory s jogurtovým řízkem

Výtečný nedělní oběd. Vyzkoušejte ho i vy.

12.09.2010 katerina.b
30min

20min příprava

10min vaření

494 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Řízky naklepejte, osolte, opepřete a namáčejte do jogurtové marinády. Tu připravíte smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli, pepře a grilovacího koření. Pak maso nechejte odležet nejlépe přes noc, ale stačí tak cca 1 hodinka v lednici. Poté vyndejte řízky z marinády a obalte je v klasické strouhance a smažte.
  2. Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě, cibuli nakrájejte na jemno a osmažte dozlatova na pánvičce. Brambory a cibuli smíchejte dohromady a rozšťouchejte, do brambor přidejte bylinky a opepřete trochu a dle chuti můžeme dosolit. Místo bylinek je možno použít pórek nebo jarní cibulku, aby to mělo barvu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    427,72 g
  • Sacharidy:

    138,34 g
    • Cukry:

      27,37 g
  • Tuky:

    69,57 g
  • Vláknina:

    14,74 g

Aktivita pro spálení:

770 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
772 kJ

Salát z brambor

(13 hlasů)
50min
493 kJ

Zapečené brambory s cuketou

(24 hlasů)
60min
413 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šťouchané brambory s jogurtovým řízkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba