Prostreno.cz

Smetanový tempeh

Uzený tempeh ve smetanové omáčce s tymiánem pro vegetariány.

06.02.2013 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nakrájený česnek dejte na rozehřátý olivový olej a nechte zpěnit.
  2. Přidejte na kostičky nakrájený uzený tempeh, tymián, nakrájené houby, vývar a za stálého míchání duste 10 minut.
  3. Zalijte smetanou a duste ještě 10 minut.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou jarní cibulkou.

TIP:

Tempeh jsou fermentované sójové boby, boby prorostlé ušlechtiloui plísní. Domovem této potraviny je Dálný východ. Je to potravina s vysokým obsahem bílkovin a významným obsahem vitaminů B včetně vitaminu B12. Uzený tempeh se nemusí tepelně zpracovávat, je možné ho nastrouhat na špagety, rizoto a podobně.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,32 g
  • Sacharidy:

    69,30 g
    • Cukry:

      12,58 g
  • Tuky:

    117,25 g
  • Vláknina:

    13,58 g

Aktivita pro spálení:

739 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

220

minut uklízení





Podobné recepty

Marinované tofu

(6 hlasů)
30min
110 kJ

Grilovaný sýr tofu

(14 hlasů)
35min
766 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smetanový tempeh

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba