Prostreno.cz

Hrušková bábovka

Bábovka s chutí hrušek.

25.10.2010 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

942 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Dejte šlehat vejce s cukrem. Mezitím oloupejte a nakrájejte hrušky na plátky a pokapejte je citronovou šťávou.
  2. K cukru a vejcím přidejte postupně máslo, mouku s práškem do pečiva, mléko, špetku muškátového oříšku, skořici a rum.
  3. Nakonec vmíchejte ovesné vločky a na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Do vymazané a vysypané formy dejte 2/3 těsta, vložte plátky hrušek a přikryjte zbytkem těsta. Pečte asi 60 minut při 190°C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,02 g
  • Sacharidy:

    647,33 g
    • Cukry:

      250,53 g
  • Tuky:

    219,02 g
  • Vláknina:

    54,75 g

Aktivita pro spálení:

835 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

249

minut uklízení





Podobné recepty

Bábovka s karamelovou polevou

(12 hlasů)
1h a 35min
1202 kJ

Banánová bábovka

(15 hlasů)
50min
985 kJ

Pomerančová bábovka

(17 hlasů)
1h a 20min
1151 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušková bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba